Warming up met Sassy Curlicue

Gepubliceerd door SassyCurlicue op

Nu we allemaal gezellig binnen blijven en alternatieven proberen te vinden om een beetje in vorm te blijven, willen wij bij Antwerp Burlesque Academy je een hart onder de riem steken. De komende weken vind je daarom hier een mini-serie met tips van onze eigen Sassy Curlicue, showgirl en voormalige acrogym queen, om correct te stretchen. Deze tried and true tips en tricks kunnen je helpen bij bepaalde bewegingen, om zo op een correcte en verantwoorde wijze te werken aan je lenigheid.

Je kent het vast wel, een verkeerde beweging doen en de rest van de dag rondlopen met een stijf gevoel; of het gevoel dat je “te veel” hebt gedaan na een beweging die je niet gewoon bent. Laat dat een eerste aanzet zijn om aan je lenigheid en flexibiliteit te werken!

Burlesque performers – als dansers – beseffen maar al te goed hoe belangrijk het is om aan je flexibiliteit te (blijven) werken. Lenigheid is een belangrijk onderdeel van dansen, maar kan je ook helpen in je dagelijkse leven. Als je regelmatig en correct stretcht, zal je zien dat elke beweging makkelijker wordt, niet enkele die stretch poses! Reden te meer om eraan te werken, toch?

Antwerp Burlesque Academy en The Spectacular Starlets doen alvast met je mee! Op onze sociale media delen we foto’s en filmpjes om je te informeren en inspireren. Zo zal je de oefeningen en poses ook kunnen zien bij performers van verschillende lenigheidsniveaus, wat de drempel ook weer ietsje lager legt, niet? We doen er dus alles aan om je zo optimaal mogelijk bij te staan bij het stretchen!
Sta je ondertussen al helemaal te springen om aan de #ABAstretchweken mee te doen? Yay!

Bend and Flex happy Burlesque girl (decoratief)
Let’s Start to Stretch met de #ABAstretchweken! <3

Vergeet niet rekening te houden met je lichaam: probeer niet te veel ineens. Bouw zachtjes op en luister naar je lichaam.
Denk daarbij ook aan opwarmen, dit is OH ZO BELANGRIJK! Als je te snel te veel wil doen, loop je het risico twee stappen achteruit te zetten wanneer je eentje vooruit hebt gezet. Dat is niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor je motivatie. Je lichaam is je kathedraal, het is je huis en je vertrouwde omgeving; je draagt het de rest van je leven mee. Draag er dus zorg voor!

Self-care is net zo belangrijk als het werken aan de flexibiliteit, zo niet zelfs belangrijker. En daarbij, stretchen is ook wel een vorm van self-care, vind je niet?

Wil je graag meer te weten komen over self-care of hoe je een self-care routine opbouwt, kom dan zeker op 5 april om 15u00 eens een kijkje nemen op de live stories van Antwerp Burlesque Academy op Instagram.

Heartfully Conscious banner

Miss Emerald Red van Heartfully Conscious vertelt uitgebreid over self-care, de link met mentale gezondheid, de connectie met burlesque specifiek, maar ook het ruimere belang van een haalbare en vooral regelmatige routine.
Er is verder ook tijd voorzien om jouw specifieke vragen te beantwoorden, mis dit interessante live gesprek dus zeker niet! Tune in op 5 April om 15u00 op de @antwerpburlesqueacademy Instagram pagina.

Wie self-care en flexibiliteit denkt, denkt meteen aan yoga – en met goede reden! Sommige poses klinken je waarschijnlijk bekend in de oren: de upward dog, de uitdagende balancing table pose (die al wat meer oefening vraagt), of misschien ben je meer bekend met de straddle split, die ook vaak in andere disciplines wordt gebruikt? Misschien heb je zelf al eens enkele van deze poses geprobeerd of heb je al een yogamatje thuis liggen.

Mijn focus de komende weken gaat niet zozeer liggen op echte yoga-poses, maar eerder op een paar oefeningen die je op korte termijn veel flexibiliteit kunnen geven, en die je ook in functie van burlesque kan gebruiken! Denk daarbij aan de grand écart, maar ook een split of een “bruggetje”, die je evenzeer inspiratie kunnen geven of kunnen helpen bij de uitwerking van een burlesque choreografie.

Palmyra La Diva, oprichtster en eigenaresse van Antwerp Burlesque Academy is er ook meteen ingevlogen! Ze toont je hier enkele poses die zij in het dagelijkse leven vaak gebruikt ter opwarming van een burlesque sessie, maar ook tijdens het stretchen zelf. In het filmpje kan je zien dat zij, als ex-balletdanseres en fervente, enthousiaste burlesque showgirl, al wat verder staat dan de gemiddelde persoon. Laat dat je niet ontmoedigen! In tegendeel, gebruik dit als inspiratie en stimulans om er ook volledig in te vliegen en te werken aan die lenigheid!

Flex Like You Mean It! #ABAstretchweken

Van mijn jaren als semi-professionele acrogym atlete heb ik veel geleerd over de zin en onzin van stretchen. De belangrijkste tip die ik je alvast kan meegeven, is opwarmen! Als je niet genoeg opgewarmd bent voor je aan een lange stretchoefening begint, kan je blessures riskeren. En dat willen we niet natuurlijk!

Daarom is het altijd aangewezen om een gematigde, maar voldoende opwarmende voorbereiding op de stretchoefeningen uit te voeren. Denk hierbij aan het los rollen van de polsen en de heupen, maar vergeet ook zeker je been- en armspieren niet!
In de blogposts die volgen zal ik je enkele opwarmoefeningen voorstellen die perfect zijn om je voor te bereiden op de poses die we zullen bespreken.

Hopelijk ben je nu volledig overtuigd van het belang van stretchen en de positieve effecten dat het met zich mee kan brengen!
Blijf vooral bewegen in deze moeilijke tijden, blijf elkaar steunen en je sociale contacten onderhouden, maar respecteer natuurlijk ook de aangeraden sociale afstand. En blijf vooral uitkijken naar mijn volgende blogpost!

Wij bij Antwerp Burlesque Academy denken aan jullie!

Warme (virtuele) knuffel,
Sassy Curlicue


SassyCurlicue

Jong maar enthousiast geweld dat je meteen herkent aan haar weelderige krullen. Vroeger gooide ze hoge ogen als acrogymnaste en acrobate, nu schittert ze als showgirl bij de The Spectacular Starlets van Antwerp Burlesque Academy. Gepassioneerd door talen, criminologie en dans, een geeky dutske met een hart van goud. Ze combineert haar kennis en technieken van verschillende sensuele sporten in haar dagelijkse leven en deelt haar ervaring graag met de wereld.

Translate »
error: Content is protected !!