FAQ

Wat mag ik verwachten van Burlesque?

Burlesque is een performance art die drie elementen omvat, nl.

  • Dans
  • Striptease
  • Het brengen van een verhaal.

Daarom spreken wij bij Burlesque niet van een dansstijl, want het omvat zoveel meer!

We gaan met jou enkele choreo’s doorlopen, maar we willen daarbij dat je vooral het verhaal voelt en dat ook doorleeft. We gaan dus sterk inzetten op expressies, stage présence, enzovoort. Daarnaast gaan we eveneens strippen. Burlesque is een vorm van striptease, waarbij je dus gaat leren hoe je op een mooie en vlotte manier bepaalde kledingstukken kan strippen.

Wat moet ik aandoen tijdens de Burlesque les?

Je doet iets aan waar jij je comfortabel en goed in voelt! Dit mag perfect een legging en topje zijn, een jogging, een body’tje,…

Soms strippen we bepaalde kledingstukken. Dan geven we telkens tijdig mee wat je moet voorzien tegen de volgende les. Daarbij is het belangrijk dat jij zelf aanvoelt en communiceert waar jouw grenzen liggen. Alles kan, niets moet, maar we proberen je wel met een zachte touche een tikkeltje uit die comfortzone te halen. We doen dit wel telkens in een safe and loving environment.

Wanneer mag je van de novices naar de debutanten? En wat als ik al veel danservaring heb, maar niet perse in Burlesque?

Als je één jaar Burlesque ervaring hebt kan je overstappen naar de debutantenreeks. Daar gaan we nog iets meer inzetten op improvisatie, pittigere danstechnische moves, jezelf als performer verder ontwikkelen, enzovoort.

Heb je al heel wat danservaring, maar niet per se in Burlesque? Stuur ons even een mailtje en dan bekijken we of je alvast kan starten in de debutantenreeks. Volgende debutantenreeks zal opstarten in januari 2022!

Is Burlesque (en al jullie lessen/workshops for that matter of fact) enkel voor vrouwen?

Iedereen is welkom, zowel M, V als X! We staan voor diversiteit, waarbij we de deur openzetten voor iedereen die Burlesque wilt dansen en een groeimindset heeft.

We streven wel telkens naar een safe and loving environment tijdens de lessen, dus indien we merken dat die niet gewaardborgd kan worden grijpen we meteen in! Nu, dat is nog nooit gebeurd en we doen er ook alles aan om dat preventief voor te zijn door een goed zicht te hebben op wie zich inschrijft. Kortom, wees allen zeer welkom!

Vanaf welke leeftijd mag ik les komen volgen/een workshop boeken? En ben ik niet te oud voor Burlesque?

Je bent welkom vanaf 18 jaar. Ben je jonger dan 18? Dan vragen we je om nog even geduld te hebben.

Daaraansluitend: neen, je bent nooit te oud voor Burlesque! Kijk maar naar Tempest Storm, één van de Burlesque pioneers die tot haar overlijden nog volop aan de slag was als Burlesque performer. Wij streven telkens een zeer diverse groep na en dat geldt ook wat de leeftijden betreft. Wees welkom!

Is Burlesque ook voor personen met een maatje meer?

Ja, yes, si, ab-so-luut! Burlesque is een performance art waar iedereen een plekje krijgt. Ik verwijs graag naar Dirty Martini, een volslanke dame die iedereen van het podium blaast door haar acts en power! Je hoeft geen size 0 te hebben, alle maatjes, vormen, geuren en kleuren zijn welkom!

Wat is het verschil tussen Classic en Neo-Burlesque?

Classic Burlesque integreert striptease met vaudeville en heeft doorgaans een hoog vintage gehalte. Denk hier aan de pearls, feathers, glitter and glamour, alsook veel rhinestones. Dit is het beeld dat de meesten hebben van Burlesque.

Neo-Burlesque is een meer gemoderniseerde variant van Classic Burlesque. Het is erop gebaseerd, maar heeft heel wat hedendaagse elementen. Het omvat verder verschillende subgenres (Cheesecake Burlesque, Gorelesque, Boylesque, Geeklesque,…). Neo-Burlesque staat ook bekend om zijn feministische mindset.

Tijdens onze lessenreeksen laten we jullie kennismaken met beide strekkingen.

Translate »
error: Content is protected !!