Dress to Impress

Gepubliceerd door Palmyra La Diva op

Waar koop je lingerie/ showgirl outfits?

Palmyra neemt je mee in haar tips and tricks

Burlesque is een podiumkunst die dans, strip en tease omvat, maar net zoals bij heel wat podiumkunsten is de total package pas compleet met een passende outfit. Zoals de Burlesque kenners onder ons weten mag een Burlesque outfit opvallen, blinken en tonen wat een prachtige persoon je bent. Palmyra La Diva krijgt daarom vaak de vraag waar ze toch al die lingerie en burlesque outfits koopt. Niet enkel collega showgirls, maar ook cursisten stellen vaak die vraag. Iedereen wilt graag shinen, zowel on als off stage!

Palmyra heeft daarom enkele tips die ze met veel liefde meegeeft aan jullie. Waar zoek je en waar moet je op letten? She will tell you all about it!

  • Zelf koop ik veel lingerie bij Hunkemöller. Hun Private en Noir collectie hebben vaak heel wat leuke dingen te bieden. Daarnaast hebben ze ook om de zoveel tijd een outlet in de grote steden, waarbij je voor spotprijsjes lingerie aanbieden. Opgelet weliswaar voor dames met een grotere cup: ik heb van meerdere dames vernomen dat het merk niet altijd zo comfortabel zit. Voor dames met een kleinere cup is Hunkemöller zeker aan te raden om leuke setjes en andere te scoren.
  • Stap eens binnen in je lokale erotische winkel. Zij bieden heel vaak ook leuke lingerie aan met een hoog sex appeal gehalte! Je kan er doorgaans ook korsetten vinden met plastieken baleinen, wat super is voor on stage (plastieken baleinen zijn gemakkelijker om mee te dansen dan stalen).
  • Zelf koop ik ook vaak op Etsy. Etsy is een online marktplaats voor handgemaakte producten. Je vindt verkopers die showgirls outfit maken, vaak ook op maat. Kost het ietsjes meer om daar te bestellen? Ja, want het is handmade en dat vraagt tijd, energie, kwalitatief materiaal,… Je steunt weliswaar een kleine business én je kan er vanop aan gaan dat je outfit de moeite zal zijn! Enkele winkels die ik kan aanraden:
  • Je kan ook steeds werken met een basis setje (van Hunkemöller of H&M) en dat pimpen met de nodige rhinestones en glitters. Je kan jezelf daarin verdiepen met de nodige tutorials op YouTube OF je kan ook Dazzles and Tassels aanspreken! Zij is enorm vaardig in het pimpen van outfits tot ware showgirl outfits. Zij maakt ook headpieces, pasties,… You name it, she does it! Dus ook zeker en vast een aanrader.
  • Zelf winkel ik soms ook bij AliExpress of Primark, MAAR… Ik raad dit niet aan! Je kunt sterke vraagtekens plaatsen bij hoe ethisch en duurzaam het is om in beide te shoppen, dus tracht dit zoveel mogelijk te vermijden! Ik koop enkel op AliExpress voor grote aankopen voor mijn showgroep bijv. of panties bij Primark, omdat ik door het vele lesgeven en optreden me anders blauw betaal aan nylon. Als je er shopt, wees je er echter van bewust wat voor impact het heeft en tracht zoveel mogelijk te kiezen voor een ethisch verantwoord en duurzaam alternatief.
  • Als laatste tip kan ik nog meegeven: shop je outfit per act. Een showoutfit on point hebben kost vaak wel wat centjes, maar door doelgericht te shoppen behoud je nog een overzicht over je uitgaven. Weet ook dat het soms eventjes tijd vraagt om een uitgewerkte showgirl dressoir te hebben en dat is helemaal oké! And just so you know: we recycleren allemaal wel eens een outfit of combineren die met andere pieces om er toch als nieuw uit te zien. Je gaat sowieso shinen hoor, no worries!

Liefs,

Palmyra La Diva

Translate »
error: Content is protected !!