Burlesque Self-care Challenge: week 5

Gepubliceerd door Cally B. Wilder op

We zijn alweer aan de laatste week van de Burlesque Self-care challenge aanbeland!

Het is een emotionele reis geweest, met stevige uitdagingen en fijne, grappige en inspirerende verwenmomentjes. Helaas komen we nu aan de laatste dagen van onze challenge, maar dat wilt niet zeggen dat je daarom jezelf niet af en toe kan verwennen: self-care is a way of life! Je kiest er elke dag opnieuw voor lief voor jezelf te zijn.
Wil je nog eens overlopen wat je allemaal kan doen om jezelf op de eerste plaats te zetten? Of ben je net op deze pagina aanbelandt en wil je van het begin deelnemen aan onze challenge? Bekijk dan hier het overzicht van de challenge!

Ben je helemaal klaar om nog een laatste inspanning te doen voor de #BurlyCare 30 dagen Burlesque Self-care Challenge en een echte self-care guru te worden? Dan geven we er een lap op!

Mind what you have learned. Save you it can. – Yoda

Dag 1: Support your Local Dealer

Tijdens de quarantaine zal het wel al eens aanlokkelijk geweest zijn nu en dan jezelf een beetje shop therapy te gunnen. Enkele pakjes bij bol.com, een spotgoedkoop paar hakjes bij alibaba, een voordeelbundel boeken bij amazon,… Maar wist je dat er ook veel lokale handelaren zijn die hun online diensten aanbieden? Nu nog meer dan vroeger – de corona heeft veel lokale winkels het internet op gedwongen om het hoofd boven water te houden. En die webshops zien er niet altijd even cool uit, maar daarom zijn de goederen die ze aanbieden niet minder goed!

Ben je benieuwd wat je allemaal kan kopen in je omgeving? Hier enkele tips om op ontdekking te gaan:

  • WinkelHier van Unizo geeft je een overzicht van lokale ondernemers gebaseerd op je postcode of trefwoorden.
  • Wil je graag lokaal én ecologisch shoppen? Neem dan eens een kijkje op de ledenvoordeel pagina van Velt vzw: hier staat een lijst met allerlei lokale bio- en eco initiatieven. Wanneer je lid wordt krijg je ook nog eens een toffe korting bij al deze handelaren!
    Wij zijn alvast fan van Druantia (schoonheid en verzorging, Lier), Het Natuurhuis (biologische voeding, schoonheid en verzorging, Merksem en Antwerpen) en midgaardshop.be (duurzame wellness en lifestyle producten, Geel)!

Uiteraard zijn niet enkel lokale handelaren gebaat bij jouw shopping budget, ook lokale performers hebben je steun in deze tijden hard nodig. Neus eens rond op Facebook, Instagram, Twitch, Patreon en OnlyFans en overweeg een eenmalige bijdrage of een van de (vaak spotgoedkope!) abonnementen.
Wist je trouwens dat, als je Amazon Prime hebt, je elke maand gratis een subscription kan doneren aan een Twitch channel? Doen!

Je steunt er je favoriete artiesten mee én krijgt er vaak een hele hoop toffe extra’s voor in de plaats. Win-Win!

  • Palmyra La Diva is de oprichtster van Antwerp Burlesque Academy en biedt op Patreon toffe performances, tips & tricks, lessen én exclusieve video’s. Zeker een kijkje waard dus!
  • Dazzles.and.Tassels is het geesteskindje van Viola Claeys uit Antwerpen. Je kan hier terecht voor de coolste unieke bling-bling, van tassels met flosjkes, tot glitterbikini’s en koninklijke haartooien. Onder andere onze eigen Belle La Rosa, Miss Marie Peaches, Sassy Curlicue en Palmyra La Diva zijn enorm tevreden van deze kwalitatieve en glamoureuze items!
  • Wil je graag je Burlesque act laten vereeuwigen in een mindblowing video? Check dan eens bij Arne Keustermans – we love!

We zouden natuurlijk niet goed bezig zijn als we niet ook even reclame zouden maken voor onze eigen performers: The Spectacular Starlets! Wil je hen graag steunen en in actie zien? Koop dan een ticket voor de online show van nu zaterdag 9 mei: One Night of Freedom. Voor een kleine bijdrage krijg je maar liefst 10! acts te zien vanuit je luie zetel. Enkele van onze Starlets zullen het beste van zich geven, samen met nog 5 internationale guest performers. Dit is een avond die je niet wilt missen!

One Night of Freedom Facebook Friendly

Dag 2: Wat neem je mee?

Nu we aan de laatste dag van de challenge zijn gekomen is het tijd om even terug te blikken naar de weg die je tot hiertoe hebt afgelegd. Was het een hele opgave je aan de challenges te houden? Of ging dat allemaal best wel vlot? Waren er opgaven die je veel toffer vond dan je eerst gedacht had? Welke goede gewoonten die je hebt opgepikt zou je nu graag in je leven inplannen?

Je kan elke dag een uurtje voor het avondeten reserveren voor een gezonde wandeling, of het half uurtje rust wanneer de kinderen naar bed zijn gebruiken om te genieten van een geurig kopje thee en een goed boek of een korte meditatie sessie. Je kan (na de quarantaine!) afspreken met vriend(inn)en om een keer per maand een dagje naar de sauna te gaan voor de ultieme ontspanning, of met je partner een weekend per maand vrij te houden voor date time. Het kan ook iets veel kleiner en minder tijdrovend zijn, zoals een keer per week 10 minuutjes inplannen ergens om op te schrijven hoe je je voelt en wat je hebt bereikt in de afgelopen week. Self-care hoeft niet veel tijd of geld te kosten!

Yoda – The Last Jedi

Bonusronde: Me-time.

De #BurlyCare challenge zit er weer op, dus rest ons nog maar één raad: bewaak je me-time! Geniet van de momenten in je leven dat je even lekker niets te doen hebt en voel je daar vooral niet schuldig over! Het leven is te kort en te mooi om heel de tijd druk bezig te zijn.

Heb je de eerste week van onze Burlesque Self-care challenge gemist? Begin dan hier!
Wil je weten wat we nog allemaal voor je in petto hebben tijdens deze challenge? Bekijk dan hier het overzicht!

Dankjewel voor je inzet, blijf gezond en deel je foto’s en inspiratie met de #BurlyCare tag op instagram en facebook! And May the Fourth be with you 😉

Groetjes,

Het Antwerp Burlesque Academy Team
i.s.m. Heartfully Conscious


Cally B. Wilder

Cally B. Wilder (ook bekend als Cally Berry) is een goedlachse deugniet, een strenge maar zorgzame Burlesque mom en een administratieve duizendpoot. In haar vrije tijd maakt ze graag haar handen vuil in de keuken en in haar moestuintje, ze leest veel boeken over uiteenlopende onderwerpen en is enorm trots op haar uitgebreide collectie games, DVD's en CD's. Als Burlesque performer staat ze nog in haar kinderschoenen, en momenteel is ze nog tevreden met achter de schermen alles in goede banen te leiden.

Translate »
error: Content is protected !!