Burlesque Self-care Challenge: week 2

Gepubliceerd door Cally B. Wilder op

De eerste week van de Burlesque Self-care challenge zit er al op. Proficiat! Dat heb je goed gedaan. Beloon jezelf met een heerlijk geurende tas thee, een avondje Netflix bingen, een ontspannend bad met lavendelolie (en iemand anders die daarna je bad schoonmaakt) of een lekker ijsje.

Nu de kop eraf is, is het tijd om een stapje verder te gaan: deze week gaan we wat dieper in op het belang van lief zijn voor jezelf, zowel mentaal als fysiek. Uiteraard is er ook weer een Burlesque gerelateerde challenge, en zeg nu zelf: every challenge is a burlesque challenge if you try hard enough.

Ben je helemaal klaar om aan de tweede week van #BurlyCare 30 dagen Burlesque Self-care Challenge te beginnen? Wij ook!

30 day challenge week 2
It does not matter how slowly you go as long as you do not stop. – Confucius

Dag 1: Gratitude turns what we have into enough

Op het eerste gezicht hebben we allemaal heel veel om dankbaar voor te zijn, ook in deze onzekere tijden: we hebben een uitgebreid sociaal vangnet, een goed georganiseerd (maar helaas ondergefinancierd) gezondheidsapparaat en het zonnetje schijnt. Yay, right?

Toch is het niet altijd even makkelijk om onder woorden te brengen waar je dankbaar voor bent. Cally B. Wilder vertelt over haar depressie/burn-out en hoe bewuste dankbaarheid haar heeft geholpen die te verwerken:

Ik heb een tijdje heel diep gezeten. Het werk dat ik deed zoog me volledig leeg en in mijn privé leven was er vanalles aan het borrelen dat mij op de tippen van mijn tenen door het leven liet gaan. Ik werd op een gegeven ochtend wakker en begon hysterisch te huilen bij het vooruitzicht weer een uitzichtloze, frustrerende dag te moeten trotseren. De dokter heeft me een week thuis geschreven, en mijn ma heeft me toen gedwongen elke dag met haar te gaan wandelen. Eerst dik tegen mijn zin (#kelderheld #andproud), maar tegen het einde van die week merkte ik dat mijn hart lichter was na een uurtje in de natuur.

Nu moet ik iets bekennen: ik heb jaren de Cosmopolitan als mijn persoonlijke bijbel en levensgids beschouwd. Dus ook in die duistere periode greep ik naar mijn houvast en leidraad, en vond – verborgen onder de make-up tips, fashion faux-pas en twijfelachtige seksstandjes – een artikeltje, amper een kwart pagina groot, met enkele zelfzorg tips. En één van die tips was ‘count your blessings‘.

Zo gezegd, zo gedaan.
Ik kroop in mijn bed, ademde eens flink in en uit, en vroeg me toen af, “Wat heb ik in mijn leven waar ik dankbaar voor kan zijn?
Tot mijn grote schrik bleef het even ongemakkelijk stil in mijn hoofd. Het kon toch niet waar zijn dat er echt niets in mijn leven was waar ik dankbaar voor was?
En dat was natuurlijk niet zo. Na een kort, vertwijfeld moment kwam de motor op gang en kon ik beginnen tellen: mijn familie, mijn vrienden, mijn gaming computer.
Drie dingen. Ook niet bepaald een lijst. Dat kon beter, dus begon ik meer specifieke dingen te benoemen: de verse lakens op mijn bed. Mijn beste vriendin, door dik en dun mijn steun en toeverlaat. Mijn mama, die altijd weet wat te zeggen om me op te beuren of juist met mijn voetjes terug op de grond te zetten. Het zonnetje dat ook die dag geschenen had…

Die eerste paar dagen kostte het me veel moeite om dingen te blijven verzinnen waar ik dankbaar voor ben. Maar al gauw merkte ik dat ik in slaap viel lang voor ik uitgeteld was. En dat is de beste manier om in slaap te vallen: terwijl je eraan herinnerd wordt hoeveel mooie dingen er in je leven zijn, ondanks alle negatieve zaken die er ook aan de hand zijn.

– Cally B. Wilder

Voor deze challenge maak je best een paar minuutjes (of langer) vrij. Zet je aan een tafel of bureau, neem er pen en papier bij (vrolijke gedachten zien er altijd beter uit als ze zwierig neergeschreven zijn) en denk aan de kleine dingen die jou vandaag gelukkig gemaakt hebben.
Heeft je partner je verrast met een paasmaandag ontbijt op bed? Hebben de kids een toffe tekening gemaakt voor de paashaas? Was er nog toiletpapier in de winkel waardoor je nu niet zonder zit? Heeft een onbekende vriendelijk naar je geglimlacht (op veilige social distance) tijdens je wandeling?
Het zijn allemaal kleine momentjes van geluk waar je dankbaar voor kan en mag zijn. Schrijf ze op in de volgorde dat ze in je op komen.

Heb je vijf kleine (of grote) zaken gevonden waar je dankbaar voor bent? Deel ze met ons met #BurlyCare en inspireer zo ook anderen om dingen te vinden om dankbaar voor te zijn!

Dag 2: Bend and Flex!

Onze trouwe volgers weten het al: Showgirl Sassy Curlicue schrijft elke week een Bend and Flex post voor de #ABAstretchweken.

ABAWAT?’

I’m glad you asked.

De Antwerp Burlesque Academy stretch weken zijn in het leven geroepen om je te helpen in beweging te blijven tijdens de quarantaine én op een veilige manier aan je lenigheid te werken while you’re at it.

Elke week duikt deze ex-acrogymnaste in haar trukendoos om je met tips en tricks op weg te zetten naar een straddle split of grand écart.
Is dat momenteel nog wat te hoog gegrepen? Geen zorgen: ook wanneer het niet je doel is je benen in je nek te kunnen leggen heb je er baat bij je spieren op een verantwoorde manier op te warmen en te stretchen.

Wist je trouwens dat je niet enkel fysiek maar ook mentaal flexibeler wordt van regelmatig bewegen? Nog een reden om met ons mee te buigen en strekken!

De eerste blogpost, een algemene introductie over de zin en onzin van goed opwarmen voor je stretcht, vind je hier.
Ben je klaar voor het betere werk? Kom dan hier alles te weten over hoe je best de straddle split en de grand écart kan oefenen.

Bend and Flex
Oefening baart kunst

Dag 3: Kijk in mijn ogen…!

Veel dames (en heren) hebben een love-hate relationship met de spiegel. Er zijn dagen dat je niet genoeg selfies kan nemen want wat-een-amazing-hair-day! En er zijn dagen dat je liefst alle spiegels in je huis bedekt en in je bed kruipt want je hoeft je ellendige zelf écht niet te zien om te weten dat het een kutdag geweest is/zal worden.

Hoewel jezelf in de spiegel zien heel confronterend kan zijn, kan het geen kwaad toch af en toe een geïnteresseerde blik te werpen op de persoon die terug staart van de andere kant. Misschien merk je spanning in de schouders op, of de mondhoeken die lichtjes omhoog gekruld zijn zelfs wanneer je niet lacht. Zijn de ogen dof, uitdagend, sprankelend?

Je uiterlijk is niet wie je bent vanbinnen, maar kan toch een enorme invloed hebben op hoe je jezelf voelt en ziet. Probeer daarom even de tijd te nemen gewoon naar jezelf te kijken en vooral niet te streng te zijn voor jezelf en eventuele onvolmaaktheden die je tegenkomt.

Bekijk jezelf van top tot teen of – als je daar nog niet aan toe bent – enkel je gezicht. Merk de delen van je lichaam op die je mooi vindt en wees er trots op. Merk ook de delen op die je niet mooi vindt en aanvaard ze met liefde. Ze zijn een deel van jouw lichaam, een onderdeel van het geheel.
Love handles, moedervlekken op vreemde plaatsen, grijze haren, striemen, cellulite, kraaienpootjes, asymmetrische borsten,…
Als we willen vinden we altijd wel iets om kritisch of ontevreden over te zijn.
En oké, misschien mag je een paar (of veel) kilootjes afvallen/bijkomen voor je je écht goed in je vel voelt, en er is niks mis mee je voor te nemen wat vaker water te drinken in plaats van frisdrank, of een skincare regime in te plannen dat die eerste rimpeltjes aanpakt.
Maar laat dat niet de focus van deze oefening zijn: merk de delen van je lichaam op die je graag zou veranderen en aanvaard ze zoals ze nu zijn. Staar je niet blind op het lichaam dat je in de toekomst wilt, maar hou van jezelf zoals je nu bent.

Laat je niet in de verleiding brengen jouw lichaam te vergelijken met dat van modellen die je op instagram en in de modebladen ziet: om er zo uit te zien helpen dieet en sport, en zelfs goed genetisch materiaal niet. De enige manier om er zo uit te zien is door een goede fotograaf, strategische belichting en een gespecialiseerde grafisch ontwerper los te laten op de foto’s.

Nu we hebben vastgesteld dat je lichaam het waard is om lief te hebben en ab-so-luut perfect is zoals het is, is het nu tijd je eraan te herinneren. Het tot je binnenste, meest onzekere ik te laten doordringen. Het van de daken te schreeuwen of juist stilletjes te fluisteren in een lege kamer.

Kijk jezelf diep in de ogen, recht je schouders (#powerpose) en zeg luidop: Ik heb sass en class en ben een mega badass!
Als de kat van de buren net in de gordijnen gesprongen is en je een YAS QUEEN!!! van de overbuurvrouw te horen gekregen hebt, you’re doing it right.

Voel je je een beetje belachelijk nu je tegen jezelf aan het praten bent in de spiegel? Onthoud dan dat jezelf deze zin horen zeggen en jezelf de woorden ook zien uitspreken versterkend werkt. Het is als een klankbord dat de woorden naar je terugkaatst en bevestigt.
En als je je er echt ongemakkelijk bij voelt al meteen 10x na elkaar je nieuwe mantra te herhalen, mag je het ook gewoon drie keer herhalen. Just make ‘em count and mean it!

Yas Queen!

Dag 4: Eet met smaak

Wanneer had je voor het laatst de tijd om nog eens een verse maaltijd te bereiden thuis? Wanneer je een hectische levensstijl gewoon bent – druk! druk! druk! – dan is het al gauw verleidelijk ’s avonds een opwarmmaaltijd in de microgolf te steken, pizzaphone te bellen of (de horror!) het avondeten maar te skippen want het is nu toch te laat om nog iets in elkaar te steken. Shame Shame Shame.

Een gezonde homemade maaltijd begint met goede ingrediënten. Je hoeft echt geen meesterkok te zijn of handenvol geld te steken in gezonde, verse ingrediënten. Een gebalanceerde maaltijd bestaat uit een gezonde mix van vitaminen, mineralen en proteïnen, maar ook vetten en koolhydraten zijn (met mate) welkom.

Hier alvast enkele eenvoudige recepten die je thuis kan uitproberen.

Gestoomde Groenten

Deze maaltijd is luchtig, makkelijk en klaar in 1-2-3. Je kan zelf zo gevarieerd gaan als je wilt en naar eigen smaak en voorkeur groenten toevoegen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 1/2 courgette (in schijfjes)
 • 1/2 broccoli (in bloemetjes)
 • 1 pastinaak (geschild en in schijfjes)
 • 1-2 zoete aardappel(en) (geschild en in blokjes)
 • 2 wortels (geschild en in schijfjes)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Was de groeneten en schil de pastinaak, de zoete aardappel en de wortels. Snij de groenten in hapklare schijfjes of blokjes.
 2. Doe 2 eetlepels in een vuurvaste glazen schaal (of een ovenschotel) met deksel en doe daar alle ingrediënten in. Kruid naar smaak met peper en zout en meng alles kort door elkaar.
 3. Doe het deksel op de schaal en laat de groenten 10 minuten op 750 W in de microgolfoven garen.
 4. Voilà – een bijtgare verse groenteschotel

Dit recept laat ook eindeloze variaties toe: vervang de zoete aardappel door gewone aardappelen, of door knolselderblokjes voor een caloriearm alternatief.
Geen fan van pastinaak? Dan vervang je die gewoon door tomaten, spruitjes, prei, ajuin of asperges.
Heb je liever wat dierlijke proteïnen bij je maaltijd? Bak wat kippenblokjes in de pan of wacht 5 minuutjes en leg dan een zalmfilet in de schaal bovenop de groenten. Laat verder garen tot de 10 minuten voorbij zijn.
Ook voor veganisten is een inname van voldoende proteïnen belangrijk: voeg een handje cashewnoten of pinda’s toe voor wat extra knabbel, of vervang de courgette door sojascheuten, spruitjes en/of prei.

tip: Strooi wat Provençaalse kruiden op de groenten voor een zuiderse toets, of voeg een scheutje witte wijn toe voor wat extra pit.

Pasta Pesto met kerstomaatjes

Een klassieker die je zowel warm als koud kan smullen. Zo klaar, en ook hier ruimte voor improvisatie en creativiteit.

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 200 g droge pasta naar keuze
 • 2 gulle theelepels groene pesto
 • een bakje kerstomaten
 • rucola salade
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Breng een pot water aan de kook. Voeg de pasta toe aan het water wanneer het kookt en laat de pasta gaar koken op een middelhoog vuur. Check op de verpakking hoe lang de pasta moet koken en laat je water niet overkoken natuurlijk!
 2. Was ondertussen de kerstomaatjes en de rucola. Snij de kerstomaatje doormidden en doe de tomaatjes en sla in aparte kommetjes.
 3. Wanneer de pasta gaar is giet je het water af en doe je de pasta in een kom.
 4. Voeg twee stevige theelepels groene pesto toe en roeren maar. Voeg eventueel nog extra pesto toe naar smaak – proeven mag!
 5. De pasta kan warm of koud geserveerd worden, garneer met kerstomaatjes en rucola salade. Smakelijk!

Voor een caloriearm alternatief kan je experimenteren met groentespirelli of konjac noedels.
Heb je liever wat dierlijke eiwitten bij je pasta? Gebakken kippenblokjes en enkele fijne schijfjes parmezaan zijn hier heerlijk bij, net als mozzarellabolletjes met enkele verse blaadjes basilicum.
Veganisten kunnen dan weer extra proteïnen binnen krijgen door gekookte doperwten en kikkererwten toe te voegen. Ook blokjes gebakken en gekruide tofu zijn hier overheerlijk bij – marineer de tofu eerst in olie van zongedroogde tomaatjes, Provençaalse kruiden en een teentje knoflook.

Dag 5: Dress to Impress

Deze challenge klinkt veel uitdagender (pun pun puun) dan ze in werkelijkheid is. We weten bij Antwerp Burlesque Academy natuurlijk ook wel dat niet iedereen een kleerkast vol met glinsterende outfits en pikante niemendalletjes heeft hangen. Het hoeft ook allemaal niet zo glamoureus en wild te zijn: Burlesque attitude geeft pazass aan elke outfit!

Op zoek naar een beetje inspiratie? De Showgirls van The Spectacular Starlets showen graag hun go-to Burlesque stijl!
We geven je ook enkele get the look tips om van start te gaan!

Sassy Curlicue

Sassy Curlicue is nog maar een jaartje bezig met Burlesque, maar ze heeft al een volledig eigen stijl uitgewerkt. Less is more is haar motto: geen opvallende make-up of ingewikkelde haarstijlen, geen oogverblindende bling of felle kleuren voor dit jong geweld.

Get the Look!

 • Black is the new black: shortjes, bodysuits, booties, corset-tops,…
 • Wil je graag toch wat kleur? Ga dan voor donkere aardekleuren: mosgroen, kastanjerood, …
 • Laat die sexy benen tot hun recht komen met zwarte visnetpanties of egale kniekousen met een speels detail aan de kousenband
 • Less is more: kies een lippenstift die je lippen laten knallen, een likje mascara en een vleugje oogschaduw van een nude pallet
 • Laat je wilde lokken gewoon los of föhn ze voor wat extra volume. Borstelen is optional!
 • Sassy Curlicue’s shopping tip: H&M en Primark verkopen toffe basisstukken en lingerie aan budgetvriendelijke prijzen – zeker interessant voor beginnende Burlesque performers!

Palmyra La Diva

Pikant en Speels

Als oprichtster van Antwerp Burlesque Academy én The Spectacular Starlets is Palmyra La Diva niet aan haar proefstuk toe. Haar outfits zijn doorgaans ietsje pikanter, maar steeds met een speelse toets en een heleboel flair. Haar trademark eyeliner wings en klassieke kapsels vervolledigen deze ondeugende look.

Get the Look!

 • Harnassen zijn er in veel verschillende vormen en maten – sommige laten weinig aan de verbeelding over, andere accentueren juist die plekken die jij graag wilt laten shinen – probeer verschillende modelletjes uit!
 • Ga voor kleuren die knallen: fel geel, vurig rood, koninklijk blauw,…
 • Biodegradable Glitter! Glitter! Glitter! Body glitter, pailletjes, rhinestones,…
 • Deze klassieke make-up look kan je makkelijk thuis uitproberen: frisse rode lippenstift, een zachte blush, gouden/bronzen oogschaduw, mascara en eyeliners wings (remember, they’re sisters, not twins). Voor de complete look breng je eerst foundation aan en werk je ook je wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood of -gel (of gewoon met een pincet als je dikkere wenkbrauwen hebt)
 • Het kapsel in de foto is geïnspireerd door de Poodle Updo (bekend van Amerikaanse actrice Lucille Ball). Voeg een grote bloem toe voor extra wauw-effect!
 • Palmyra’s shopping tip: Check Etsy voor unieke, handgemaakte Burlesque kledingstukken! Mijn favorieten zijn Fetish Noir Couture, Pip And Pantalaimon en Talulah Blue Burlesque.

Miss Marie Peaches

Klassiek maar ook gedurfd en stoer

Miss Marie Peaches laat zich graag inspireren door musicals en theater, dus het is niet meer dan logisch dat ze voor deze blogpost een outfit uitgekozen heeft die sterk geïnspireerd is door can can en cabaret girls. Maar laat je niet misleiden: haar outfits bevatten altijd een persoonlijke, stoere toets!

Get the Look!

 • Voor die instant Moulin Rouge vibe kies je best voor een zwoele combinatie van zwart met een uitgesproken kleur: sexy rood, mysterieus paars, giftig groen,…
 • Ga All in: zwarte hakjes met een elegant enkelbandje, lange kousen met een pittige kousenband, jarretellen, een schattig broekje en natuurlijk een korset als pièce de résistance (in de foto gecombineerd met een beha)
 • Net als Palmyra La Diva gaat Miss Marie Peaches voor een klassieke make-up look, maar waar Palmyra kiest voor kleuren die poppen zie je bij Miss Marie vooral een smouldering look. Deze look maak je door donkerdere lippenstift te kiezen en naast de eyeliner wings je ogen ook wat aan te zetten met een donkerdere oogschaduw. Zwart mag, maar probeer ook eens te experimenteren met bordeaux of plum.
 • Dit ogenschijnlijk casual kapsel krijg je door je haar naar achter te kammen, het aan een kant vast te spelden en het dan over je schouder te draperen. Gebruik een grote bloemenspeld om te zorgen dat je haar niet terug kan glijden en ook niet in je ogen hangt. Voor sommigen gaat dit een simpel kapsel zijn, voor anderen gaat dit veel schuifspeldjes en geduld vragen.
 • Miss Marie Peaches’ shopping tip: De beha’s van Marlies Dekkers zijn echte toppers. Voor budgetvriendelijke korsetten loont het zeker de moeite eens op Aliexpress te kijken.

Belle La Rosa

Did somebody say ‘Mermaid’?

Belle La Rosa haalt haar inspiratie uit haar liefde voor Spanje, maar soms laat ze zich ook verleiden een meer tropische vibe aan te nemen. Zo ook in haar onvergetelijke act voor de Belgian Burlesque Queen 2020 contest, waar ze deze outfit voor bedacht.

Get the Look!

 • Kies voor kleuren die aan zon, zee en strand doen denken: zeeblauw, zonnig goud, strandwit,…
 • Channel your inner mermaid: laat je eens helemaal gaan met schelpjes, pareltjes, rhinestones en kraaltjes
 • Aangezien je outfit al behoorlijk glinsterend en fabulous gaat zijn, kan je je best beperken tot een meer bescheiden make-up: Belle La Rosa koos hier voor een subtiel glanzende huidkleurige lippenstift, strategische highlighter en een tropisch blauwe oogschaduw
 • Zeemeerminnen hebben geen tijd om hun haar in ingewikkelde updo’s te steken, zij willen vrij en vrolijk kunnen rondzwemmen. Laat je haar dus gewoon los en steek een vrolijke speld in je haar
 • Belle La Rosa’s shopping tip: Ben je op zoek naar een op maat gemaakt en uniek stuk? Check dan zeker eens Dazzles & Tassels – je kan er terecht voor pasties, gepersonaliseerde outfits en meer!

Raven Romance

Klassiek, sensueel en onweerstaanbaar

Met een naam als Raven Romance kan je natuurlijk niet anders dan af en toe eens een romantisch geïnspireerde outfit in elkaar steken. Deze sexy momma maakt slim gebruik van contrasterende kleuren en een combinatie van elegante en pikante kledingstukken om deze romantische outfit te laten shinen.

Get the Look!

 • Ga voor Glans: experimenteer met verschillende stofjes zoals zijde, satijn, latex en polyester
 • Keep it simple: kies een kleurencombi en stick to it. De kracht van deze outfit zit in de eenvoud van kleur met enkele accenten in een contrasterende kleur
 • Ook hier werkt een all in approach goed: matching beha en panties, een underbust korset en een elegante heuprok-come-sjerp zorgen samen voor die naughty princess vibe
 • Hou de make-up eenvoudig en kies voor kleuren die je outfit complementeren: rode lippenstift als knipoog naar de roze rozen, een zachte muntgroene oogschaduw met subtiel zwart lijntje zorgen dat de aandacht blijft waar hij hoort.
 • Raven Romance’s shopping tip: Je kan zelf de mooiste stukken maken door een fijn stofje te trekken over een basisstuk uit Zeeman of Hunkemöller.

Dag 6: Schrijf het van je af

We zijn bijna aan het einde van de tweede week van de #BurlyCare Challenge. Je hebt al geproefd van enkele gezonde gewoonten, je grenzen verlegd en misschien wel een paar dingen gedaan waarvan je dacht ze niet te kunnen. Misschien ben je wel een mentale blokkade tegengekomen, of een pijnlijke confrontatie met jezelf aangegaan. Of misschien zijn er wel dingen gebeurd in je leven deze laatste weken in quarantaine die al een tijdje aan je knagen en waar je niet goed van weet wat er mee te doen.

Het is niet altijd even evident die gedachten een plaats te geven of te benoemen. Hoe kan je met iemand over een knagend gevoel praten als je er je vinger maar niet op kan leggen wat er nu juist de oorzaak van is?
Dan biedt stream of consciousness voor jou misschien wel de oplossing. Je gaat zitten, neemt pen en papier en begint gewoon te schrijven. Alles wat in je opkomt, zonder op spelling, grammatica of zinsbouw te letten.

Laat de woorden gewoon vloeien in de volgorde dat ze in je opkomen. Is het onzin, dan is het maar onzin. Het is onzin die uit jouw gedachten gevloeid is. En misschien als je die onzin morgen of volgende week nog eens leest, dan is het helemaal geen onzin meer? Of misschien ook wel, en dat is oké. Het punt is van je gedachten de vrije loop te laten op papier en vooral niet te hard na te denken over esthetisch vernuft of leesbaarheid. Je schrijft voor jezelf en voor niemand anders.

Weet je niet goed waar te beginnen? Cally B. Wilder deelt enkele van haar Streams of Consciousness.

On the edge of sleep I linger in a bright-lit room, the noise making my teeth chitter and my toes curl. I empty myself and fill ‘er up, $3 a gallon isn’t a steal but it will do. I forget why I left and wonder where to go. The indifference is gone and has been replaced with the ultimate sin – an unquenchable desire, a need to know. I want to know but I don’t even know what the question is to the answers I so crave. I should give up. Cut loose. Abandon all hope and enter. But I teether on the brink because it’s safe there and the view is considerably better than the unknown. Maybe one more, just for ol’ times sake. One more time, crossing the border one more time even though chances are this last time will push me off the edge, into the knowing, the disappointment, the rejection of reality. But I can’t control myself and I turn into a beast at the slightest provocation. I tease and caress, kiss and scratch and slide along a curve I shouldn’t know as well as I do.

Cally B. Wilder, 2017

Gisteren was alles nog normaal. Het had misschien tijd geweest een nieuw huis te zoeken. Maar de gootsteen is verstopt en de ganzen vliegen over het waggelpad naar morgen. Ik scheid me van de lucht en kijk naar boven, naar de zon.
Ik verwacht elk moment de dreiging van de wet die me pakt in het donkere warenhuis.
Gelukkig gebeurt niets voor niets en kan mij niets gebeuren als ik niet beweeg. Kom eruit en confronteer me met je arrogantie.

Cally B. Wilder, 2015

Zoals je ziet hoeft wat er geschreven staat geen betekenis te hebben, maar als je vlotter schrijft wanneer je in een lyrische bui bent mag dat natuurlijk ook. Of je mag ook gewoon een verhaaltje verzinnen dat helemaal niets met je huidige situatie te maken heeft. Schrijf van je af wat er uit moet, of dat nu fantasie, werkelijkheid of onzin is. Let it go.

Dag 7: Hydrateren kan je leren

Over de gunstige gevolgen van water zijn er al heel wat boeken, blogposts en websites geschreven. Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water en is dus ook voor het grootste deel van haar functies afhankelijk van een constante toevoer van genoeg vocht.
Het is dan ook een no-brainer dat we je vandaag vragen een glaasje water te drinken. Elk uur.

Klinkt dat wat moeilijk of intimiderend? Drink je normaal gezien maar heel weinig doorheen de dag? Maak er dan kleine glaasjes water van. Hoewel er vaak gezegd is dat je 1.5 liter water per dag moet drinken, is dat ondertussen achterhaald. Er is geen dagelijks aanbevolen hoeveelheid water die je moet binnenkrijgen, maar die 1.5 liter is geen slechte richtlijn. Dat is om de twee uren een glas water – dat klinkt vrij haalbaar, niet?

Begin first thing in the morning met een glas water – ’s nachts verlies je een heleboel water via je ademhaling. Als je slaapt kan je (doorgaans) ook niet drinken, dus wanneer je wakker wordt heeft je lichaam nood aan extra hydratatie. Heb je soms (of vaak) last van een droge mond of een vieze smaak in je mond wanneer je ’s morgens wakker wordt? Dat is (waarschijnlijk) je lichaam dat je zegt dat je meer water moet drinken.

Voldoende hydrateren heeft nog verschillende voordelen. Hier de belangrijkste op een rijtje:

 • Water drinken zorgt voor goed gehydrateerde huid –> minder snel last van rimpels én minder kans op ontstekingen en aandoeningen
 • Ben je aan het werken aan je lenigheid? Een glaasje water voor en na je stretch oefening zorgt ervoor dat je gewrichten gesmeerd zijn.
 • Water is essentieel voor een goede werking van je nieren. Je nieren zijn – samen met de lever – de filter van je lichaam, en de afvalstoffen die zij verzamelen worden met behulp van water afgevoerd.
 • Ben je op dieet en heb je regelmatig snack cravings zonder dat je echt honger hebt? Een glas water geeft je maag een gevuld gevoel waardoor ook de zin naar snacks tijdelijk vermindert. Een glas water drinken voor de maaltijd kan ook voorkomen dat je je overeet.
 • Veel vitaminen en mineralen kunnen enkel opgenomen worden door je lichaam wanneer je voldoende water drinkt, aangezien ze eerst moeten oplossen voor ze door je lichaam geabsorbeerd kunnen worden.
 • party-tip: wissel een alcoholisch drankje af met een glas water, hierdoor word je minder snel zat én heb je de dag erna ook veel minder kans op een kater. #WinWin!

Heb je de eerste week van onze Burlesque Self-care challenge gemist? Begin dan hier!
Wil je weten wat we nog allemaal voor je in petto hebben tijdens deze challenge? Bekijk dan hier het overzicht!

Dankjewel voor je inzet, blijf gezond, deel je foto’s en selfies met de #BurlyCare tag op instagram en facebook en tot volgende week!

Groetjes,

Het Antwerp Burlesque Academy Team
i.s.m. Heartfully Conscious


Cally B. Wilder

Cally B. Wilder (ook bekend als Cally Berry) is een goedlachse deugniet, een strenge maar zorgzame Burlesque mom en een administratieve duizendpoot. In haar vrije tijd maakt ze graag haar handen vuil in de keuken en in haar moestuintje, ze leest veel boeken over uiteenlopende onderwerpen en is enorm trots op haar uitgebreide collectie games, DVD's en CD's. Als Burlesque performer staat ze nog in haar kinderschoenen, en momenteel is ze nog tevreden met achter de schermen alles in goede banen te leiden.

Translate »
error: Content is protected !!